Comencen les obres de la nova caserna de la Policia i el Jutjat de Pau

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquests dies han començat els treballs que hauran de transformar un dels pavellons de les antigues escoles, a la Pl. Del Fòrum Palatiolo, en la nova caserna de la Policia i seu del Jutjat de Pau.

El projecte, que fa temps que està aprovat, preveu reconvertir el mòdul que fins ara ocupava l’Esplai en el nou centre del cos de seguretat en el que s’incrementarà l’espai destinat a la tasca policial. En essència, el projecte preveu aprofitar la mateixa estructura de l’actual mòdul, però que incloint alguns nous apèndix i estances per acollir tots els serveis necessaris, com ara garjoles, armeria, atenció ciutadana o banys públics.

En el procés de licitació es van presentar 18 empreses, algunes d’elles de fora de Catalunya. L’aclalde de PLF, Valentí Agustí, diu que una de les condicions per a l’empresa constructora que s’ha adjudicat l’obra és que contracti personal de PLF per a fer els treballs que ara comencen.

El projecte està previst que costi uns 400 mil €, i està totalment subvencionada per diferents ajudes d’altres administracions. De tota manera, la crisi ha fet que les empreses que es presenten als concursos baixin el preu previst. En el cas de la nova caserna, l’abaixada ha estat d’un 30%. Aquests 100 mil € menys, però, s’inclouran en el projecte per fer els acabats, que no estaven previstos inicialment, segons explica el propi alcalde.

Un cop acabada la caserna i els jutjats de Pau, les actuals instal•lacions policials es destinaran a nous despatxos municipals, ja sigui per tècnics i per a regidors.

La nova caserna estarà situada a la plaça del Fòrum Palatiolo i per tal de millorar l’accés de vehicles policials, es crearà nous vials de serveis rere el MiD i rere el centre parroquial.

Precisament aquesta ubicació, en una zona pacificada de trànsit del centre, ha estat criticada per Esquerra o CiU que creuen que hi ha altres ubicacions més idònies fora d’aquest espai.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics