URGENT

L’oposició a Malgrat demana que es protegeixi el pont de la riera

Compartiu aquesta història

 

Els tres partits de l’oposició a Malgrat, que sumen majoria al plenari, han presentat una moció conjunta pel ple d’aquest dijous en la que demanen que s’emprengui les accions necessàries per protegir i conservar el pont del carrer passada, que travessa la riera.

Es tracta del pont que fa 15 dies l’empresa encarregada de cobrir la riera va foradar per tal de donar continuïtat al passeig que transcorre sobre la trama urbana de la riera.

Un cop fets els forats a les baranes del pont, els tècnics van comprovar que estaven fetes de formigó pel que van sospitar que les baranes eren part de l’estructura del pont i no un element ornamental. Davant d’això i de la possibilitat que els forats haguessin debilitat l’estructura, van decidir restablir l’actuació feta i reomplir de formigó els forats realitzats, per garantir-ne la seguretat.

Ara l’oposició demana la conservació, catalogació i protecció dels elements visibles del pont. Això implica el manteniment de les dues baranes, les plaques de la seva inauguració, fa 99 anys, i els guardacantons.

Segons CiU, ERC i ICV-EUA, els tres partits de l’oposició, el pont és un element emblemàtic, que forma part del paisatge urbà i de la memòria col•lectiva, pel que sol•licita al consistori a conservar-lo. Ho ha explicat la portaveu de CiU a Malgrat, Neus Serra.

A la pràctica, si s’aprova la moció, voldrà dir que l’Ajuntament haurà de renunciar a la seva idea de foradar el pont per donar la continuïtat del passeig que ara acaba justament en aquest punt, però que amb la reurbanització prevista hauria de continuar fins el CAP de Salut.

Diu Serra, que aquest element no ha molestat mai i demana respecte pels elements històrics com aquest pont. Diu la nacionalista que en canvi hi ha un transformador en mig del passeig, que si molesta.

Tot plegat forma part del polèmic tram de Can Feliciano de la riera de Malgrat. Unes obres que arrosseguen un llar historial de disputes entre govern i oposició al municipi veí.

El ple de Malgrat es celebrarà dijous al vespre.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics