URGENT

Blanes estrena el seu festival de fotografia

Compartiu aquesta història

 

La setmana passada es va donar el tret de sortida del Blanes Photo Festival, que tindrà lloc al municipi fins el proper dia 23. Aquest festival inclou diverses activitats que tenen com a eix central el món de la fotografia i les històries explicades a través de la imatge.

 

La inauguració de quatre exposicions fotogràfiques va marcar dijous l’inici del certamen del Blanes Photo Festival. Les exposicions, que es veuen a la Casa Saladrigas, tenen com a fil conductor històries que tracten diversos aspectes de sensibilitat social.

La primera és diu “Dones: La força del canvi a l’Índia” se centra en la vida de sis dones i una nena índies i la seva relació amb la seva realitat.

 

L’exposició “Claudia. Un año de mi vida”, la protagonitza la mateixa fotògrafa autora de les fotografies, Claudia Maccioni qui, després que li van diagnosticar càncer de mama als 28 anys, va decidir lluitar contra la malaltia amb la seva càmera, plasmant en forma d’autoretrats l’evolució.

 

“Genocidi” ens acosta a l’assassinat de prop de 9 mil persones l’any 1995 a Srebrenica (Bòsnia). La majoria eren musulmans bosnians que van morir a mans de l’exèrcit serbobosnià.

Per últim, l’exposició “Visions del retaule, 300 anys del retaule de Santa Maria d’Arenys”, és obra de varis autors de l’Associació Fotogràfica d’Arenys, que apleguen imatges d’aquesta obra amb un enfocament diferent i poc convencional.

A banda de les exposicions l’acte més destacat del Blanes Photo Festival serà aquest dissabte a Casa Saladrigas. Es tracta de la cinquena edició del Congrés de Jurats de Fotografia de Catalunya, que preveu la participació d’uns 50 assistents d’arreu del territori català i s’allargarà des de les 9 del matí i fins les 8 del vespre.

 

També es faran 2 tallers de perfeccionament de diverses tècniques fotogràfiques.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics