URGENT

El món local exigeix compensacions si finalment el Govern decideix vendre les depuradores

Compartiu aquesta història

 

Els municipis alerten a la Generalitat que no li serà fàcil privatitzar el sector, ja que la major part d’aquests equipaments són de propietat municipal. A més temen que l’operació es tradueixi en un encariment del preu rebut, després d’una nova pujada de l’aigua que s’aplicarà amb el nou any.

 

Tant l’Associació Catalana com la Federació de Municipis critiquen que la Generalitat no els hagi informat de la seva intenció de privatitzar la gestió de la xarxa de depuradores. Una opció en estudi que contemplen els pressupostos de l’any vinent i que suposarien l’entrada d’uns 800 milions a les arques catalanes.

 

Abans de res caldrà canviar la titularitat d’aquests equipaments. I és que el 80% de les instal•lacions estan gestionades o són propietat d’administracions locals.

 

Per tot plegat, els municipis reclamen compensacions, si finalment es queden sense competències en aquest àmbit. Així ho ha reclamat Miquel Buch, president de l’Associació Catalana de Municipis en declaracions a La Xarxa.

Els municipis també alerten que tot plegat pot representar un encariment de la factura de l’aigua.

 

Per això, la Federació Catalana de Muncipis ha demanat una reunió urgent amb el conseller de Territori, Santi Vila, i el director de l’Agència Catalana de l’Aigua. N’ha parlat a la Xarxa el president de l’ens, i alcalde de Pineda, Xavier Amor.

 

Doncs a l’espera d’aquesta reunió, l’Agència Catalana de l’Aigua ha començat a analitzar de qui són propietat les depuradores del país.

Una d’aquestes depuradores podria ser la de l’Alt Maresme, la que tracta les aigües residuals de PLF i la resta de poblacions veïnes i que està situada a Pineda.

 

Tot per saber si pot iniciar en els propers mesos el procés de privatització. Una operació plena de dubtes, segons va admetre la setmana passada el mateix conseller Santi Vila.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics