La Generalitat i l’Estat pacten les millores a Rodalies pels propers dos anys

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Finalment les dues administracions han acostat les posicions i han confirmat que el ministeri de Foment farà les millores demandes des del territori a la xarxa ferroviària catalana entre el 2014 i el 2015, i que això no tindrà cap contrapartida política per a la Generalitat.

La ministra Ana Pastor s’ha compromès amb el conseller a assumir les millores valorades en 300 milions que reclama la Generalitat per a Rodalies. Unes millores que ja es van presentar fa dues setmanes i que es consideren necessàries per garantir la seguretat de tota la xarxa..

Es doblaran les andanes d’algunes estacions, per exemple, les d’Arc de Triomf de Barcelona, i això permetrà millorar el servei de la línia del Maresme. Diu el conseller que aquestes millores en algunes estacions permetrà que circulin trens més llargs i per tan es pugui donar un millor servei a la línia R1 del Maresme.

El conseller Vila ha explicat que gràcies a aquestes actuacions generals a la xarxa de rodalies els ciutadans notaran les millores.

El conseller i la ministra han demostrat bona sintonia, lluny de les disputes polítiques que mantenen altres conselleries i ministeris. Vila ha definit la ministra Pastor com a persona molt tècnica i poc condicionada pel seu perfil ideològic.

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics