URGENT

Les pluges podrien alterar el programa de la trobada comarcal de Gegants de diumenge

Compartiu aquesta història

La previsió d’una brusca baixada de temperatures i de pluges, posa en perill part de la celebració que la Colla Gegantera de PLF porta mesos preparant.

El gegant Guillem de PLF és actualment l’hereu del Maresme, i per acabar els seu mandat, la colla de la nostra localitat ha organitzat una trobada comarcal que reunirà aquest diumenge més de 2500 persones en una jornada carregada d’activitats.

Si el temps ho permet a partir de les 10 del matí a la gespa del Casal d’Avis hi haurà mostra de balls i les votacions per escollir el nou hereu del Maresme. Cap a 2/4 de 12 està prevista la cercavila amb la participació de desenes de gegants vinguts dels pobles de la nostra comarca.

Una hora més tard es farà el ball de gegants i els actes protocol•laris i a la 1 es farà la proclamació de la colla Hereu 2014.

Xavier Latorre explica que a la trobada, en la que hi participaran una 30a de colles convidades, també hi col•laboraran la cobla de PLF, els diables i els Bastofolls, i que es vol aprofitar la presència dels participants per fer una visita guiada a la nostra localitat.

La previsió meteorològica pel cap de setmana i per diumenge en concret, no són bones i auguren pluges al nostre municipi.

Davant d’això, la colla preveu que en cas de precipitacions s’hauria d’anul.lar la cercavila i les activitats menys importants a la celebració. Es mantindria el ball de gegants que es faria al Palauet i obert per tothom.

Un cop finalitzades les activitats populars, els membres de les colles convidades tindran un gran dinar per celebrar la trobada. El dinar es farà en una nau industrial per poder encabir als milers de persones que s’esperen aquest diumenge a la nostra vila.

La policia local ha informat que els carrers del centre de la nostra vila es veuran afectats per la trobada. A l’espera de saber si es podrà fer la cercavila, de moment es manté la prohibició d’estacionar als principals carrers del centre i a la plaça de les Valls d’Ax. Tota la zona escolar de PLF estarà destinada a estacionar els més de 200 cotxes confirmats per la trobada de diumenge.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics