La Generalitat preveu una nova línia de bus exprés entre Blanes i Girona

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

El pressupost de la Generalitat per al 2014 preveu una inversió de 10 milions per a les xarxes d’autobusos de les comarques gironines, 400.000 euros més que aquest any. Aquest increment anirà bàsicament destinat a la creació de les primeres línies de bus exprés a la demarcació. Segons expliquen fonts del Departament de Territori i Sostenibilitat, les noves línies cobriran les rutes Girona-Olot i Girona-Blanes i està previst que entrin en funcionament a mitjans de l’any que ve.

En realitat la ruta Girona-Blanes és la suma de dues línies ja existents actualment; la Girona-Lloret i la línia Lloret-Blanes.

La principal característica d’aquest nou servei serà, com el seu nom indica, la velocitat alta; és a dir, els trajectes tindran una menor durada. Això s’aconsegueix amb poques parades i usant els carrils bus, i sobretot gràcies a la prioritat semafòrica bàsicament en els accessos a les ciutats: quan el bus s’acosta, el semàfor es posa verd. L’altre gran tret de la xarxa de busos exprés és que els vehicles que s’utilitzen són d’última generació, poc contaminants i amb altes prestacions. El cost d’aquests autocars està subvencionats en un 30% per l Generalitat.

A més de millores en la comoditat i l’accessibilitat, aquests vehicles disposen, per exemple, de xarxa Wi-Fi.

D’altra banda el servei de rodalies de Girona, és a dir la línia que ha de connectar sense transbords i amb trens cada hora les ciutats de Blanes i Figueres passant per Girona, es preveu posar en marxa a principis d’any.

El nou servei inclourà un tren cada hora entre les sis del matí i les deu de la nit, i cada dues hores, entre Figueres i Portbou; la mateixa alta freqüència que estava prevista des que es va projectar el servei, que inicialment s’havia anunciat per a la primavera del 2012. Tot i l’entrada en funcionament d’aquest servei, amb parada a totes les estacions, la intenció és no disminuir el nombre de trens regionals, que actualment són vuit en cada sentit. El que sí que caldrà, serà reajustar alguns horaris. A més es coordinaran amb la línia de tren del Maresme, per tal que coincideixin a Blanes.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics