URGENT

La Generalitat preveu una nova línia de bus exprés entre Blanes i Girona

Compartiu aquesta història

 

El pressupost de la Generalitat per al 2014 preveu una inversió de 10 milions per a les xarxes d’autobusos de les comarques gironines, 400.000 euros més que aquest any. Aquest increment anirà bàsicament destinat a la creació de les primeres línies de bus exprés a la demarcació. Segons expliquen fonts del Departament de Territori i Sostenibilitat, les noves línies cobriran les rutes Girona-Olot i Girona-Blanes i està previst que entrin en funcionament a mitjans de l’any que ve.

En realitat la ruta Girona-Blanes és la suma de dues línies ja existents actualment; la Girona-Lloret i la línia Lloret-Blanes.

La principal característica d’aquest nou servei serà, com el seu nom indica, la velocitat alta; és a dir, els trajectes tindran una menor durada. Això s’aconsegueix amb poques parades i usant els carrils bus, i sobretot gràcies a la prioritat semafòrica bàsicament en els accessos a les ciutats: quan el bus s’acosta, el semàfor es posa verd. L’altre gran tret de la xarxa de busos exprés és que els vehicles que s’utilitzen són d’última generació, poc contaminants i amb altes prestacions. El cost d’aquests autocars està subvencionats en un 30% per l Generalitat.

A més de millores en la comoditat i l’accessibilitat, aquests vehicles disposen, per exemple, de xarxa Wi-Fi.

D’altra banda el servei de rodalies de Girona, és a dir la línia que ha de connectar sense transbords i amb trens cada hora les ciutats de Blanes i Figueres passant per Girona, es preveu posar en marxa a principis d’any.

El nou servei inclourà un tren cada hora entre les sis del matí i les deu de la nit, i cada dues hores, entre Figueres i Portbou; la mateixa alta freqüència que estava prevista des que es va projectar el servei, que inicialment s’havia anunciat per a la primavera del 2012. Tot i l’entrada en funcionament d’aquest servei, amb parada a totes les estacions, la intenció és no disminuir el nombre de trens regionals, que actualment són vuit en cada sentit. El que sí que caldrà, serà reajustar alguns horaris. A més es coordinaran amb la línia de tren del Maresme, per tal que coincideixin a Blanes.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics