URGENT

La pluja no aigualeix la trobada de Gegants

Compartiu aquesta història

Tot i que la precipitació va obligar a suspendre part de la celebració i a modificar-ne d’altres, finalment la trobada gegantera va ser un èxit.

Centenars de persones d’altres municipis es van donar cita ahir a la nostra localitat per acomiadar al gegant Guillem de PLF com a hereu comarcal i per triar el seu successor.

La colla gegantera de PLF feia 10 mesos que preparava la festa d’ahir, que incloïa una plantada de gegants, balls, visites guiades, una cercavila, i la proclamació oficial del nou hereu. A més es comptava amb la participació d’altres entitats locals com la cobla de PLF, els diables o el grup de Ball de Bastons.

La pluja, però deslluir en part la festa, obligant a suspendre la cercavila, una de les activitats més lluïdes de qualsevol festa de gegants. La precipitació a més va obligar a suspendre les visites guiades organitzades per donar a conèixer el paisatge urbà de la nostra vila als participants de la trobada.

La resta d’activitats, que estaven previstes per a realitzar-se a l’exterior, finalment es van fer dins el Palauet, tal i com estava previst en el pla B de la Colla Gegantera en cas de pluja.

Dins el pavelló, que estava ple a vessar, es va fer el Ball del Maresme amb la participació d’una 30a de gegants, que també van ballar una sardana amb la Cobla de la nostra vila. Xavier Latorre, cap de colla de PLF, explica que en definitiva s’ho van passar molt bé i ha volgut agrair la implicació d’entitats i voluntaris a la jornada d’ahir.

En el mateix acte es va proclamar a Guerau I, Gegant de Pineda, com el nou Hereu del Maresme el gegant. D’aquesta manera, la colla de Pineda pren el relleu de la de PLF com a colla hereu de la comarca. Latorre explica que ser hereu és un honor i una responsabilitat i destaca que la colla de la nostra població ha treballat de valent representant el Maresme en l’últim any.

Tal i com marca el protocol, la propera trobada comarcal es farà a Pineda d’aquí a un any.

 

Foto de portada:  Mikel Clar

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics