URGENT

Iniciativa de Blanes i Lloret demana mancomunar el transport urbà

Compartiu aquesta història

 

Els regidors d’ICV-EUiA en aquests dos ajuntaments de, Víctor Catalán i Xavi Rodríguez, han avançat que presentaran una moció als respectius consistoris per tal de reclamar que es mancomunani el servei del transport urbà en aquestes dues localitats veïnes. Una moció que a més incorporarà diverses propostes de millora del servei.

Els regidors van començar denunciant que transports Pujol, la concessionària als dos municipis, ha fet una pujada encoberta de tarifes a les línies interurbanes. Afirmen que els bitllets pugen un 8,5% aquest any i arribaran al 12% l’any vinent, posant en dubte així la teoria de la “reorganització tarifària” que ha plantejat l’empresa concessionària. Diuen a més que l’empresa barreja transport interurbà i urbà, ja que afirmen que els ajuntaments són els que acaben pagant els busos, xofers i benzina de la interurbana mentre els beneficis els ingressa la concessionària.

Aprofitant que caldrà fer noves pliques per adjudicar el servei abans de finals d’any a Blanes i en menys d’un any a Lloret, els ecosocialistes proposen passar de l’actual sistema de concessió a empresa mixta, i aplicar una integració tarifària com les àrees metropolitanes de Girona o Barcelona, fet que permetria controlar els comptes i abaratir costos per als dos ajuntaments.

La moció proposada per ICV-EUiA es presentarà en properes sessions plenàries dels respectius ajuntaments.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics