URGENT

Avui es porta a aprovació el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible de PLF

Compartiu aquesta història

 

Aquest vespre, a partir de les20h, el ple de l’Ajuntament de PLF es torna a reunir en sessió ordinària amb un ordre del dia que inclou 15 punts. Entre aquests hi ha l’aprovació del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible, un document que proposa les actuacions necessàries per tal de reduir els gasos d’efecte hivernacle des d’una acció local.

Això implicarà assolir tot un seguit de compromisos en matèria d’energia, mobilitat, residus i aigua.

El pla té com a objectiu aconseguir una reducció d’emissions de CO2 superior al 20% per a l’any 2020.

Per assolir l’objectiu calen propostes d’estalvi i eficiència energètiques, de producció de renovables i de millora en la gestió de residus i de l’aigua. Ho ha explicat el regidor de medi ambient, Josep Rueda.

De fet els compromisos del Pacte no només afecten als equipaments municipals, sinó que també afecten a tot el municipi en general, pel que el pla inclou, també el domèstic. Tot i que s’exclou de l’àmbit d’actuació als sectors primari i industrial. En aquest sentit el pla enumera tot un seguit d’accions a fer des de l’Ajuntament i des de l’àmbit particular.

A banda d’aquest pla, el ple també inclou altres punts d’interès medioambiental. És el cas dels plans de prevenció d’incendis forestals de les 3 urbanitzacions de la nostra vila: Ciutat Jardí, Mas Carbó i Mas Reixach.

La sessió preveu modificar la dedicació i la retribució econòmica dels regidors i en el tram final, es tractarà la moció presentada pel PP entorn a la creació d’una comissió per analitzar i potenciar l’economia local.

La sessió plenària d’avui, que també conté diferents punts de caràcter urbanístics, començarà a les 8 del vespre i serà transmesa en directe per RP.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics