Una adaptació teatral tanca la celebració de l’any Bolaño a Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Blanes tancarà diumenge el cicle d’homenatge a l’escriptor xilè Roberto Bolaño. Ho farà amb l’adaptació teatral de la seva novel•la “El policía de las ratas”, que es representarà al Teatre d’aquesta localitat a les set de la tarda.

Sota el títol “Bolaño a Blanes”, durant aquest 2013 l’Ajuntament ha estat organitzant diverses activitats coincidint amb el desè aniversari de la mort de l’escriptor que va passar els últims anys de la seva vida en aquesta ciutat veïna. La peça teatral és una producció de “Heartbreak Hotel” i del Teatre Lliure, sota la direcció d’Àlex Rigola. L’obra està interpretada per Andreu Benito i Joan Carreras. Es tracta d’un thriller, una història de detectius sobre la diferència i l’art, una faula que ret homenatge a Kafka.

L’Ajuntament ha anunciat que l’any vinent se seguiran organitzant nous esdeveniments per mantenir viu el record d’aquest escriptor d’origen xilè. Roberto Bolaño va arribar a Blanes l’any 1985, i va ser en aquesta ciutat on va viure l’època de la seva plenitud literària i es va fer un nom com a novel•lista. Precisament, bona part de la seva producció està inspirada en indrets i personatges de Blanes.

Els actes d’homenatge Bolaño a Blanes es van encetar el passat mes de març i han inclòs des d’exposicions fotogràfiques fins activitats educatives, passant per conferències, tertúlies literàries i el Nocturn de Bolaño, un cafè literari a l’aire lliure on 25 persones de totes les edats van llegir fragments de les seves novel•les i poesies, alternades amb intervencions musicals.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics