Blanes inaugura el seu pessebre monumental dissenyat per alumnes de l’IES Serrallarga

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Divendres al vespre es va fer la inauguració del tradicional pessebre monumental de Blanes, coincidint amb l’encesa dels llums de Nadal que decoraran la façana de l’Ajuntament.

La principal novetat del pessebre és que després de 20 anys de dependre de l’Agrupació Pessebrista, enguany un grup d’alumnes de l’Institut Serrallarga de Blanes s’han encarregat del disseny i muntatge.

En aquest sentit la tasca de coordinació, tant del disseny com del muntatge, l’han dut a terme un grup d’alumnes del Cicle de Grau Superior de Comerç i Màrqueting d’aquest centre educatiu. També hi han participat alumnes dels Programes de Qualificació Professional Inicial, així com el batxillerat artístic i el professorat de l’Institut Serrallarga.

Va ser el mateix institut que va proposar que els alumnes s’encarreguessin d’aquesta tasca. La implicació dels estudiants es va allargar fins l’acte inaugural de divendres, on van oferir una breu representació amb músics que van cantar i actuar, acompanyats per instruments tocats en viu i en directe.

El pessebre que han realitzat els alumnes s’inspira en el paisatge de Blanes de principis del segle XX, en concret a l’any 1920, així com en els oficis més tradicionals de la vila, molts d’ells ja desapareguts. D’aquesta manera, s’hi pot veure representada part de la platja i els camps de vinya en un mateix àmbit. Els joves han volgut donar una especial importància a la part marítima, i per aquest motiu han situat el portal de Betlem en aquest espai.

El pessebre s’ha instal•lat en el mateix indret que els darrers 20 anys: al passeig de Dintre, davant la façana del consistori. S’alça sobre un entarimat protegit amb tanques per permetre la seva contemplació més còmodament, i està cobert amb una carpa. L’espai ocupa una superfície d’uns 72 m2, i inclou els principals personatges del pessebre: des de la sagrada família fins als Reis Mags, passant per l’Àngel Gabriel de l’anunciació i els pastors.

El pessebre es podrà visitar fins a finals de les festes.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics