Malgrat recupera activitats i amplia el programa infantil per St. Nicolau

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Aquest dissabte és St Nicolau, la festa Major d’hivern de Malgrat, que precisament en caure en cap de setmana, el dia festiu s’ha passat a aquest dijous.

El consistori, juntament amb entitats locals ha preparat un programa d’activitats festives per gaudir d’aquest cap de setmana llarg al municipi veí. El programa inclou les activitats més tradicionals com el Mercat, que enguany arriba a la 31ena edició, la trobada de gegants, l’ofici, els versots dels diables, el ball i el concert de festa major, i el concurs de colles improvisades de l’Agrupació Sardanista Malgratenca la Barretina.

El divendres és el dia en el que es fan les principals activitats tradicional, com confirma el regidor de cultura de Malgrat Jordi Romero.

Juntament amb aquestes activitats tradicionals, el programa inclou actes nous com la trobada de bateries. Es tracta d’una trobada de percussió coordinada amb exhibicions individuals i conjuntes, oberta a totes les edats. En aquest acte hi participaran els Diablesfolls de la nostra localitat així com altres colles de diables, com la de Malgrat.

Una altra de les novetats d’aquest Sant Nicolau és el “Com et cebes”, que ja s’havia fet en d’altres edicions de St Nicolau. Consisteix en llençar petits petards coneguts amb el nom de cebes o cebetes.

També es recupera el popular vermut solidari a les Peixateries Velles. El Vermut abans era organitzat per l’Associació de Dones, i que enguany organitzen els Amics de l’Índia.

També hi ha activitats destinades a un públic més jove, com un torneig 3×3 de futbol o jocs màgics, com explica el propi regidor.

La festa es tancarà aquest diumenge vinent amb l’espectacle d’humor “Con todos mis respetos” de Reugenio, al preu de 10 euros.

Finalment el consistori ha trobat els recursos per finançar aquesta festa major, després que perillés per la manca de diners. La modificació pressupostària passarà per ple el proper dia 12 de desembre.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics