Preocupació per la intenció d’Aigües de Blanes d’aprofundir un pou que té a PLF

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

L’empresa d’aigua de la ciutat veïna vol augmentar la profunditat d’un pou de captació que té a la nostra localitat. Aquesta intenció ha fet saltar totes les alarmes a l’Ajuntament de PLF, que ja ha avançat que s’oposarà a qualsevol actuació en el pou que es troba a la zona d’en Puigverd.

Aquest pou es va instal•lar de forma provisional per tal de donar servei a Blanes mentre no s’enllestien les obres de la dessaladora. Segons el pacte establert en el seu dia, el pou s’havia de colgar un cop posada en marxa la dessaladora.

Ara però que el govern català tanca la dessaladora durant els mesos d’hivern, Aigües de Blanes ha demanat formalment a l’Ajuntament de PLF fer una perforació més profunda.

El consistori té por que aquesta perforació pugui arribar al 2n aqüífer de la Tordera, esgotant el primer cosa que podria facilitar l’entrada d’aigua salada procedent del mar, tal i com ja va passar en el seu dia.

La salinització dels aqüífers podrien afectar directament a la pagesia de Malgrat i PLF.

Diu el regidor de pagesia i medi ambient, Juan Andrés Osorio que PLF s’oposarà a aquesta reclamació de l’empresa pública Aigües de Blanes, i exposa els perills.

El govern local traslladarà la seva preocupació a l’Ajuntament de Blanes, ja que l’empresa propietària del pou, Aigües de Blanes, està participada pel consistori Blanencs.

Osorio explica que ara mateix no hi hauria cap problema, però que amb l’arribada del turisme, amb l’augment de demanda, l’extracció d’aigua al pou podria posar en perill l’aqüífer.

L’ajuntament a més portarà aquesta reivindicació al Parlament de Catalunya, juntament amb la demanda de reobertura de la dessaladora de Blanes per evitar la sobre explotació de l’aqüífer de la Tordera.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics