URGENT

El Respir es traslladarà per poder finalitzar les obres

Compartiu aquesta història

 

Els treballs d’ampliació del servei de Respir estan arribant al seu final. Fins ara les obres no han afectat a les activitats diàries d’aquest servei ubicat a la 1a planta del Casal de l’Avi del centre. Ara però, si caldrà actuar en les dependències on transcorren les activitats del Respir, pel que l’Ajuntament ha decidit traslladar el servei fins a que finalitzin els treballs.

Segons el consistori s’ha optat per reubicar el Respir a les antigues dependències de la llar d’infants a tocar del CAP de Salut.

Aquest espai, conegut com a Esports per la Salut es va refer en el seu dia per acollir diferents activitats relacionades amb la salut. A partir de gener la 10a de persones que participen del Respir es reubicaran en aquest espai fins que finalitzin les obres del centre habitual. Unes obres que podrien enllestir-se pels volts de l’abril. La regidora de Serveis Socials, Dolors Agüera, afirma que ara caldrà obrir una entrada directa pels usuaris a l’edifici d’Esports per la Salut.

Les obres del respir, incloses dins el projecte d’actuació al Casal de l’Avi, pretenen augmentar l’espai destinat a aquest servei. Actualment té una 10a d’usuaris per que no hi ha més demanda, però també perque no hi ha més espai.

El consistori ha volgut ampliar la capacitat del servei fins a la 20a de places, ja que es vol obrir el centre a places concertades per la Generalitat. Això obliga a reunir tot un seguit de requisits i mínims d’infraestructura que es corregiran amb aquests treballs.

El respir és un programa de suport adreçat a les famílies que tenen al seu càrrec persones grans amb un determinat grau de dependència. D’una banda vol millorar la qualitat de vida d’aquestes persones amb activitats dirigides per especialistes, però alhora també donar un respir als seus cuidadors habituals, proporcionant-los un temps de descans.

El Respir a PLF es va posar en marxa fa 6 anys, i poc a poc de seguida es va ampliar l’horari també a les tardes i amb servei de menjador

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics