URGENT

L’oposició tomba els pressupostos del govern de Malgrat

Compartiu aquesta història

La proposta de l’equip de govern no va comptar amb el suport de cap regidor de l’oposició, que suma majoria al consistori malgratenc, pel que finalment no va prosperar.

El govern va presentar una proposta de pressupost de 19 milions 200 mil€, la majoria dels quals provinents dels impostos locals. Les inversions previstes eren de menys de 2 milions i mig, i amb la intenció de rebaixar en uns 100 mil € l’endeutament del municipi, que aquest any arribarà a ser de 7 milions.

El regidor d’hisenda de Malgrat, Antoni Puignou va assegurar que la proposta era continuista i que buscava una racionalització de la despesa mentre, alhora, es feia un esforç en les partides socials.

L’oposició, però, no hi va donar suport. En aquest sentit, CiU, va assegurar que el pressupost no tenia ambició ni visió de futur i que demostrava l’estancament del govern.

Per la seva banda Esquerra va considerar que el document era rutinari i que obviaven les propostes fetes des de l’oposició, i va assegurar que era una burla a la democràcia.

Iniciativa va acusar al govern de no aplicar bé les ordenances fiscals i de ser un document continuista.

Tot i la no aprovació, l’alcaldessa de Malgrat va assegurar en el ple d’ahir que s’intentarà acostar posicions per consensuar un document conjuntament.

Si finalment no s’arriba a cap acord, el consistori haurà de funcionar amb el pressupost de l’any passat prorrogat. Diu el regidor d’hisenda, que això bloquejarà totes les propostes noves que es portaven en el pressupost municipal.

En aquest sentit, Puignou creu que no aprovar el pressupost municipal és bloquejar una administració. Diu Puignou que l’oposició no ha fet cap proposta al document i que s’esperava una abstenció i no un vot en contra.

El ple d’ahir va aprovar l’adjudicació de la neteja dels edificis públics, i la prorroga del contracte de l’empresa de recollida d’escombraries.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics