Satisfacció a PLF entre els partits favorables a la consulta

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ahir al migdia el president Mas anunciava la data i la pregunta per la consulta sobiranista prevista pel proper any. La pregunta, que serà doble, es va acordar entre CiU, ERC, ICV i la CUP. Segons va anunciar Mas ahir, la consulta es farà el 9 de novembre, i primer es preguntarà sobre si es considera que Catalunya ha de ser un Estat, i en cas afirmatiu es preguntarà si aquest nou estat ha de ser independent.

CiU de PLF, qualifica l’acord d’històric i resultat del clamor popular. Joan Gallard afirma que tot i els obstacles que posi Madrid, al final s’arribarà a un acord per dur a terme la consulta dins el marc legal.

El portaveu d’Esquerra a PLF, Francesc Alemany, es mostra content per ja tenir pregunta i data. Diu que un cop marcades les dues qüestions, ara arriba el moment de començar a dibuixar com ha de ser el nou estat per tal que la gent voti amb total llibertat i coneixement. Alemany, però preveu un augment de la tensió dels contraris a la consulta.

ICV-EUiA recorda que sempre s’ha apostat pel dret a decidir. Així Juan Andrés Osorio es mostra satisfet i qualifica la pregunta de políticament hàbil. Tot i això recorda que ells no són partidaris d’un estat independent, pel que explica que segurament a partir d’ara ja no hi haurà acord amb la resta de forces independentistes en el procés.

Tot i que l’acord de les 4 forces polítiques per consensuar la pregunta i la data de la consulta, la resposta del govern central ha estat que la consulta no està permesa per la constitució i que no serà possible la seva realització d’aquí a un any.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics