URGENT

Baixa la compravenda d’habitatges a PLF

Compartiu aquesta història

Ja s’han conegut les dades de transaccions immobiliàries corresponents al tercer trimestre de l’any a la nostra vila. Unes dades que tornen a reflectir una davallada del nombre de compravendes.

Entre els mesos d’estiu es van comprar a PLF 11 habitatges, dels quals 10 són cases o pisos de 2a mà i només 1 immoble correspon a obra nova.

En el primer trimestre de l’any es van fer 3 transaccions a PLF i el segon un total de 16.

Això vol dir que en els 9 primers mesos de l’any, a PLF s’han fet un total de 30 transaccions immobiliàries segons dades del Ministeri de Vivenda.

Aquesta trentena d’habitatges suposen un 17% menys que en el mateix període de l’any passat quan, de gener a setembre, es van vendre 36 pisos i cases a la nostra vila

A Malgrat en el 3e trimestre s’han venut 25 habitatges, la majoria també de 2a mà.

En el que va d’any, les vendes han caigut a Malgrat en un 6.8%, ja que aquest 2013 s’han venut 68 habitatges en contra dels 73 de l’any passat en el mateix període.

Com a cas paradigmàtic destaca Tordera, on entre juny i setembre es van vendre 168 habitatges, el que suposa 16 vegades més que a PLF o 6 vegades més que Malgrat.

Per contra que a la majoria de municipis veïns, a Tordera hi ha paritat entre pisos nous i de segona mà.

Aquest any el municipi porta venuts 220 immobles, quan l’any passat, en el mateix període, portava 141 transaccions.

No en va Tordera és un dels municipis veïns amb el parc d’habitatge buit més gran de la nostra zona. A més molts d’aquests són habitatges de nova construcció.

A la província de BCN en el que portem d’any s’han comprat prop de 20 mil habitatges, un 1% menys que en els 9 mesos de l’any passat.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics