URGENT

Apareixen restes arqueològiques a l’ermita de Sta Cristina de Lloret

Compartiu aquesta història

Ja es tenia constància escrita a través de diferent documents que l’actual ermita de Sta. Cristina s’havia edificat sobre un altre edifici, però ara s’ha constatat un cop s’han descobert les restes arquitectòniques d’una ermita anterior a l’actual edificació.

Aprofitant el canvi de mosaic del terra, s’ha excavat per tal de descobrir si hi havia alguna resta de l’edifici primari, com finalment s’ha constatat.

Ara els treballs arqueològics continuaran tota aquesta setmana i de fet, des de l’obraria de Sta. Cristina no es descarta trobar restes més antigues.

Les explicacions sobre l’evolució de les excavacions es donaran aquest dijous en el decurs de l’acte de presentació del llibre “Santa Cristina de Vallarnau”. Es tracta d’un llibre escrit per l’Obrer Major de Sta. Cristina, Salvador Palaudelmàs entorn a aquesta ermita.

La presentació del llibre es farà dijous a les 8 del vespre a la sala de plens de l’Ajuntament i comptarà amb la presència de l’alcalde de Lloret, Romà Codina i de l’historiador Joan Domenech.

El llibre d’unes 200 pàgines recull la història de l’ermita, i es podrà comprar a les diferents llibreries de la ciutat, al Departament de Cultura i a la pròpia obreria.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics