URGENT

L’1 de gener començaran els nous descomptes a l’autopista del Maresme

Compartiu aquesta història

 

Les noves bonificacions acordades entre el Govern català i les concessionàries per l’autopista C-32 al Maresme entraran en vigor el proper dia 1.

Els descomptes, que una vegada implantat el sistema de pagament segons recorregut podran arribar fins el 80%, s’emmarquen en el pla d’homogeneïtzació a les vies de peatge de la xarxa de la Generalitat, que pretén equiparar territorialment el preu per quilòmetre.

En concret, els nous descomptes implicaran una reducció directe del 10% del peatge de Vilassar, per aquells vehicles lleugers, que circulin de dilluns a divendres en dies laborables.

Així mateix, el nou conveni estableix que durant l’any vinent (sense especificar quan) es desplegarà el sistema de peatge tancat en aquesta autopista per tal que els usuaris paguin només pel recorregut real que efectuen a la via. En aquest cas, la tarifa no estarà subjecta al tipus de vehicle o dia d’utilització i els descomptes podran arribar al 80%, segons el recorregut.

El sistema s’implantarà al tram Mataró-Palafolls. Això vol dir que no valdrà el mateix fer Mataró –Canet que Mataró Calella, com passa ara. El que també canviarà serà que els trams interns gratuïts, com ara el tram Calella-Arenys, desapareixeran.

En tots els casos, cal que l’usuari disposi d’un sistema de pagament dinàmic (Via-T) que es pot aconseguir a través del web autopistes.com o al telèfon 902 200 320.

Com a novetat, el Govern ha arribat a un acord amb les concessionàries per tal que la quota d’alta d’aquest dispositiu sigui gratuïta per als usuaris habituals i independentment del lloc de residència. A més, la quota de manteniment del primer any serà molt reduïda (12€). En aquest sentit, Invicat i Aucat facilitaran l’adquisició de 10.000 dispositius en el cas de la C-32 al Maresme.

Addicionalment a aquestes mesures, continuaran vigents les bonificacions per recurrència, vehicle ecològic o vehicle amb alta ocupació.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics