URGENT

La Generalitat deixa sense subvenció a les Federacions d’ADF per l’any que ve

Compartiu aquesta història

 

Com ja va passar l’any passat, el govern català a tornat a deixar sense suport econòmic a les Federacions d’ADF de Catalunya. Es tracta de les entitats que coordinen les accions de les Agrupacions locals. A banda s’encarreguen de la vitalització de les ADF i la formació del voluntariat d’aquestes entitats.

Tot i així, segons denuncien, la Generalitat de Catalunya ha decidit perpetuar les retallades aplicades en els darrers anys.

La Federació d’ADF del Maresme alerta que aquesta situació és greu, ja que la manca d’inversió compromet fins el límit la feina de suport que es presta a les ADF de la majoria de les Federacions del país.

Les ADF funcionen gràcies als voluntaris que col•laboren en l’extinció d’incendis donant suport als cossos de seguretat. Són organitzacions no professionals i sense ànim de lucre, que es coordinen a través d eles Federacions.

El que denuncien aquestes agrupacions, és que des de l’any 2009 fins al 2013 les retallades en el cos han estat reiterades, fins arribar al 72% del pressupost en aquest últim any.

Les Federacions, però també destaquen que la Diputació de Girona, per exemple, atorgarà el proper any 6.000 € de subvenció per les seves Federacions i Agrupacions d’ADF.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics