CiU trenca el pacte de govern amb el PP al Consell Comarcal

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Feia molts mesos que el fantasma del trencament del pacte de govern entre nacionalistes i populars planava sobre al consell.

Les tenses relacions entre els partits a nivell general han acabat afectant els pactes establerts en diferents administracions. Així, tal i com ja va passar fa uns mesos a la Diputació de BCN, finalment CiU ha decidit trencar el pacte de govern que mantenien amb els populars des de les passades eleccions del 2011.

No només això, sinó que la federació nacionalista ha anunciat que canvia de companys de govern i a finals d’aquesta setmana s’establirà un nou pacte amb el PSC i ERC.

Els populars faran avui una roda de premsa per valorar la decisió i per fer balanç dels dos anys al capdavant de l’àrea de Promoció Econòmica. El PP comarcal, que ostentava una vicepresidència, confiava que el context polític del país no acabaria condicionant les relacions amb CiU que tots dos partits han subratllat com a “molt bones” pel que fa a la gestió del territori.

Al mes de febrer de l’any passat, el president del CCM, Miquel Àngel Martínez, assegurava a PLF que el pacte de govern era estable tot i que no amagava el malestar amb els populars del govern central per l’ofec econòmic al que sotmetien als catalans.

Encara es té poca informació sobre el nou pacte de govern, però segons apunta el diari El Punt, el PSC podria posar-se al capdavant de l’àrea de Promoció Econòmica que deixa lliure el PP. A ERC li correspondria, amb certes variacions, un dels departaments que estan en mans de CDC i UDC, ja sigui Benestar Social i Educació, Medi Ambient o Cooperació Municipal i Planificació.

Sigui com sigui, entre les files de les tres formacions s’aposta fermament per recuperar el lideratge comarcal d’altres temps en àmbits com ara la mobilitat, les infraestructures viàries i la regressió de les platges. El nou govern l’integraran 25 dels actuals 33 consellers. Entre ells la regidora palafollenca Dolors Agüera, pel grup del PSC.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics