St. Genís celebra aquest cap de setmana la festivitat de St. Sebastià

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Un any més, el poble de St. Genís acull una programació variada i festiva amb motiu de la celebració de les tradicionals festes de Sant Sebastià. Es celebra aquesta festivitat ja que és el sant que es va invocar per tal que ajudes als habitants d’aquest nucli a lluitar contra la pesta. A canvi de la protecció cada any es renovaria el vot de poble el 20 de gener. Des de llavors, excepte en diferents períodes, St. Genís ha celebrat aquest vot de poble cada any.

La renovació del vot es fa expressament en una missa especial aquest diumenge a l’església romànica.

La renovació del vot inclou també una programació d’actes festius a mode de Festa Major d’hivern. Així dissabte a la tarda, cap a 16.30 h, està previst els un espectacle infantil destinat al públic més jove.

Tot seguit, hi haurà xocolatada per a tothom i ja a les 10 del vespre hi haurà ball amb música en directe amb la formació Franki’s Show. Ho explica el president de l’Associació de Veïns de St. Genís, Jordi Ballbé.

Ja el diumenge, es farà la ja esmentada missa solemne a les 12.30 h. L’ofici comptarà, a més, amb l’actuació de la Coral Palatiolo que posarà la música a la missa en el que assisteixen les autoritats locals i que està dedicada a St. Sebastià i a St. Fabià, protectors del municipi contra la Pesta.

A banda de l’ofici solemne, es farà una cantada d’havaneres, a partir de les 8 del vespre, amb el corresponent i tradicional cremat. La cantada anirà a càrrec del grup Xarxa.

Aquestes activitats, organitzades per l’Associació de veïns de St. Genís amb el suport de l’Ajuntament, es faran al local social de Sant Genís, situat a les antigues escoles del poble.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics