Malgrat reclama cobrar el mateix del Fons de Cooperació Local

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

A mitjans de desembre el govern de Malgrat va presentar la seva proposta de pressupostos per l’any vinent. Una proposta que va tombar l’oposició, però en la partida d’ingressos previstos incloïa 180 mil € procedents del Fons de Cooperació Local, una redistribució de recursos que prové de la Generalitat.

A finals d’any, en plenes festes nadalenques, el govern català va decidir rebaixar dràsticament aquestes transferències corrents, tant és així que amb el nou criteri establert Malgrat passarà dels 180 mil € a poc més de 4500€.

Una davallada considerable i per la que l’Ajuntament de Malgrat, a l’igual que PLF, ja ha presentat al•legacions per poder tornar a cobrar la mateixa quantitat d’altres anys. Ho explica el regidor d’Hisenda de Malgrat, Antoni Puignou.

Puignou destaca que el govern català ha canviat els criteris quan molts ajuntaments ja tenien aprovat el seu pressupost municipal, i que aquesta rebaixa els farà trontollar les previsions.

Com ja informàvem la passada setmana PLF ha passat dels 150 mil€ als 5500 previstos per l’any que ve, però altres municipis com Tordera o Pineda es quedaran sense cap assignació enguany.

De tota manera, Malgrat encara no té aprovat el seu pressupost. L’oposició va votar en contra del document presentat pel govern, pel que actualment està funcionant amb el pressupost de l’any passat prorrogat. Puignou explica que es va rebutjar sense cap proposta per part de l’oposició i assegura que el govern està obert a parlar-ne.

El govern de Malgrat, PSC i PP, està en minoria a l’Ajuntament. Ja l’any passat, els pressupostos es van aprovar amb l¡’abstenció de CiU després de converses entre el PSC i els nacionalistes.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics