Els empresaris maresmencs comencen l’any amb millors expectatives

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Segons un estudi de la consultoria Advisoria, els empresaris de la comarca es mostren molt més optimismes ara que a l’inici de l’any passat.

Al gener del 2013, només un 13% dels empresaris enquestats preveien una alça en les vendes de la seva empresa durant l’any, mentre que ara, la xifra d’empresaris optimistes amb l’any que comença s’ha incrementat fins el 52.6%, 39 punts de diferencia en només un any.

D’aquesta enquesta que publica periodicament la consultoria de Mataró, en destaca que 1 de cada 10 empresaris del Maresme es mostra pessimista i considera que aquest 2014 serà pitjor per la seva activitat empresarial que l’any passat.

En canvi els qui creuen que les seves vendes s’estancaran i per tant es mantindran igual que un any abans, han passat del 64% l’any passat als 36% aquest 2014.

Segons Advisoria l’augment de la confiança empresarial “té a veure, amb un corrent d’optimisme que impera actualment”. Aquesta corrent fa que els empresaris vegin augmentada la possibilitat de sortir de l’espiral negatiu en el que s’havia caigut amb la crisi.

A més, destaquen que l’empresariat que ha pogut resistir fins ara té estructures millor adaptades, sap gestionar amb prudència i ha vist reduïda la seva competència per l’efecte eliminador que comporta tota crisi.

Un dels punts negatius que destaquen des de la consultoria és la manca de crèdit a les empreses que entorpeix el creixement i la supervivència d’aquelles que no compten amb uns recursos propis.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics