Campanya de donació de sang a Malgrat demà i diumenge

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

A Catalunya es celebra aquests dies la 1a Gran Marató de Donants de Sang 2.0. Amb l’eslògan “Siguis el donant que siguis, comparteix la teva sang”, l’esdeveniment s’ha concebut com una gran festa de la donació en què la ciutadania serà la protagonista.

La Marató se celebrarà després de les vacances de Nadal, que és quan les reserves de sang estan en el punt més baix. Per aquest motiu la 1a Marató 2.0 de Catalunya pretén convertir-se en la convocatòria més important i aconseguir 5.000 donacions que permetin remuntar les reserves.

Unes reserves que estan sota mínims des de fa setmanes.

Per això, Malgrat ha organitzat, conjuntament amb el Banc de Sang, 2 jornades de donació per aquesta setmana.

La primera campanya es farà demà dijous de 5 a 9 del vespre a la capella de l’antic hospital, mentre que la segona serà aquest diumenge de 10 del matí a 2 del migdia, però en aquest cas, a Can Campassol.

Qualsevol persona sana entre 18 i 65 anys pot ser donant de sang, sempre i quan pesi més de 50 quilos, ja que la quantitat de sang que s’extreu és estàndard per a tothom i cal garantir que no hi hagi problemes amb la donació.

Es recomana que les dones donin sang un màxim de tres vegades l’any, mentre que els homes poden fer-ho un màxim de quatre, sempre respectant que, entre donacions, ha de passar un mínim de dos mesos. A diferència del que passa quan un es fa una anàlisi de sang, quan fem una donació, no cal estar en dejú. Fins i tot és recomanable haver fet un àpat normal.

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics