Malgrat acull una jornada de formació de les unitats canines de policies locals

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Divendres el La Policia Local de Malgrat va organitzar durant tot el dia un taller d’iniciació a l’odorologia forense en unitats canines.

A la jornada de treball, hi ha participat 30 agents d’una 20a de Policies Locals d’arreu de Catalunya.

El taller tenia com a objectiu donar a conèixer la importància d’aquesta tècnica en investigació criminalística, consistent a la discriminació de sospitosos a través de les petjades d’olor, gràcies al poder olfactiu dels gossos.

El taller va tractar diferents aspectes entorn a aquesta pràctica policia. Per exemple es va tractar sobre el procés d’aprenentatge, la memòria mecànica i l’associativa, l’estimulació a l’aprenentatge de recerca d’empremtes, així com, la realització de pràctiques a la pròpia comissaria de Malgrat.

Per donar la benvinguda als participants, el regidor de Convivència, Seguretat Ciutadana i Mobilitat de Malgrat, Valentín Rodríguez, i l’inspector en cap de la Policia Local, Joaquim Martínez, han destacat la importància de la formació contínua dels agents, així com que la incorporació d’unitats canines als cossos locals de seguretat per que milloren el servei que ofereix el cos.

Aquest curs, de 8 hores de durada, es va fer a la caserna de Malgrat i hi van prendre part agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona i de les policies locals de municipis com Lloret, Sabadell, Olot, Salt, Calella, Canet, Palafrugell o Terrassa, entre d’altres.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics