URGENT

Vivelles Cultura i Entorn farà una visita guiada per explicar la Guerra de Successió a St Genís

Compartiu aquesta història

Aquest any és celebra el tricentenari del final de la guerra de successió, amb el setge a BCN de l’11 de setembre. Arreu del país, coincidint amb aquesta efemèride es fan tota classe d’activitats per recordar aquest episodi, amb el que la dinastia dels borbons es van fer amb la corona espanyola.

La guerra per trobar rei va tenir episodis arreu del país entre partidaris de Felip de Borbó i Carles d’Àustria a principis del s.XVIII.

Uns episodis que també es van donar a la nostra vila, i en concret al principal nucli habitat llavors, que era St Genís.

Per descobrir alguns dels episodis de la guerra de successió a PLF, l’entitat Vivelles Cultura i Entorn ha anunciat que prepara una ruta guiada pel proper mes d’abril, amb la que vol donar a conèixer com es va viure aquest conflicte, un dels primers en el que intervenien diferents potències internacionals.

Segons l’entitat organitzadora, la idea de fer aquesta activitat sobre la història local, neix després de la visita feta al Centre Cultural el Born, a BCN. Ho explica Xavier Salicrú, membre de Vivelles.

La majoria d’episodis de la Guerra de Successió a PLF són quasi anecdòtics i irrellevants en el esdevenir del conflicte, tot i que també expliquen com es va desenvolupar aquest enfrontament.

Vivelles a més avança que alguns dels episodis de la guerra a PLF són inèdits i desconeguts.

Així l’entitat vol aportar el seu granet de sorra a tots aquests actes que es fan a tot Catalunya, commemorant els 300 anys d’aquells fets.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics