Agents de la Policia Local es queixen de la situació actual del cos

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

El grup municipal del PP a PLF ha fet arribar a diferents mitjans de comunicació un manifest suposadament escrit per “diversos” agents de la policia local de PLF.

Segons el partit polític, la por a represàlies fa que el manifest no vagi signat ni tampoc s’hi indiqui el suport que rep, tot i que la formació política parla de “gran part de la plantilla de la policia”.

En aquest document es posa de manifest el malestar dels agents amb el nou cap de policia. Diuen que des de la seva arribada, ara fa un any, s’està destruint el cos de seguretat.

Afirmen que les decisions del nou comandament estan forçant als agents a marxar del cos, degut a la pressió que els sotmet.

El manifest enumera tot un seguit de greuges, com ara el que consideren un comportament desequilibrat del cap de la policia, amb pujades de to i crits descontrolats. També afirmen que des de la seva arribada s’ha fet una gran despesa en material tecnològic que és inoperatiu.

Es queixen que el quadrant de servei, tot i ser pactat amb sindicat de funcionaris, deixa massa torns amb un únic agent de guàrdia al municipi, i denuncien un augment dels delictes a l’interior d’habitatges, vehicles i al camp.

A més critiquen la distribució de les seves festes que no ajuden a conciliar la vida laboral amb la professional. També han denunciat l’obertura de diferents expedients disciplinaris, diuen, que per pressionar als policies més crítics.

El manifest demana patrullar sempre en parella, millorar el quadrant per evitar torns amb molts agents i d’altres només amb 1 policia i que el comandament interactuï amb els agents.

Neguen, a més, que hagin volgut fer més hores extres i afirmen que fan les estrictament necessàries per anar als judicis.

Des de fa mesos hi ha tensions en el si de la policia local, sobretot des de l’arribada del nou cap de policia i del canvi de filosofia aplicat des de la seva arribada. Un canvi que defensa l’equip de govern municipal.

 

Manifest

MANIFEST DE GRAN PART DE LA PLANTILLA DE LA POLICIA LOCAL DE PALAFOLLS.

Amb aquest manifest s’intenta donar a conèixer la veritat de la situació que s’està donant des de l’arribada del nou Sergent en Cap a la Policia Local de Palafolls, al març de 2013 i que des de llavors, s’està destruint una plantilla de Policia professional i formada, no se sap si per encàrrec, cosa que diria molt de la seva dignitat, forçant als agents a anar-se en comissió de servei a altres plantilles de Policia, ja què es fa insuportable la pressió a la que son sotmesos, citant seguidament alguns exemples:
– Comportament desequilibrat amb pujades de to de veu que arriben a ser crits descontrolats cap a les persones que li parlen amb educació. Això tant amb agents, caporals, administratives o ciutadans, en alguna ocasió davant d’algun regidor/a.

– Gran despesa en equipament tecnològic inoperatiu com poden ser, per citar un sol exemple, els dos ordinadors portàtils pels vehicles patrulla, els quals no connecten i el dia que ho fan, la connexió va massa lenta amb la qual cosa es triga 10 minuts en introduir una novetat de 2 minuts, temps que es deixa de prestar servei efectiu. Que aquest fet se li ha notificat en diverses ocasions però encara que ho sap, obliga a agafar-los per tal que no li recriminin la despesa.

Tot això sense comptar la despesa de la instal·lació del router, impressora i demès perifèrics en uns vehicles els quals aquest mateix any 2014 s’han de retornar perquè s’acaba el període de renting.

– Expedients disciplinaris per motius absurds, encara que es vulgui vendre d’una altra manera, per tal de forçar als agents i caporals a que desisteixin de les seves reivindicacions.

– Imposar ordres de servei, com ara controls de carretera, encara que hi hagi un sol agent de servei per tota la població, al·legant que no demana que s’aturi a cap vehicle. Que mena de professionalitat es aquesta? I en el cas d’observar un delicte com pot ser, veure conduir a una persona que se sap que no te permís o sota la influència de begudes alcohòliques, tampoc s’ha d’aturar? Per si no ho saben, s’ha d’aturar, es clar que sí, en cas contrari s’estaria infringint per part dels agents els articles 407 i 408 del Codi Penal referents a l’obligació de perseguir un delicte.

– Quadrant laboral anual pactat amb el sindicat majoritari (CSIF) amb torns de treball en els quals, ja inicialment, hi ha un agent sol de servei per tota la població en masses ocasions, inclús de nit, encara que hagi augmentat darrerament els delictes de robatori en interior d’habitatges, de vehicles, en camps de cultiu, etc.
Per no parlar de la distribució dels dies de festa, per exemple, donant un dia de festa en mig d’un grup de dies treballats de nit, trencant d’aquesta manera l’horari de son.

– Decisions il·lògiques com ara guardar en un armari sota clau material imprescindible per poder realitzar tasques importants en la nostra professió com pot ser l’alcoholímetre, tant evidencial (el dels tiquets) com el d’aproximació (el portàtil), el sonòmetre i material divers, donant accés només als caporals quan, tal i com s’ha comentat anteriorment, hi ha moltes vegades que hi ha un agent sol de servei, ja no dificultant el seu treball, sinó fent-lo impossible. A hores d’ara, desprès d’un temps, l’armari es troba sempre obert.

Què és el que volen els agents? Simplement:
– Treballar al servei del poble de la manera més efectiva pels ciutadans i per ells mateixos, i això passa per anar sempre en parella, sense que cap agent es quedi desprotegit i no dubti en intervenir en cas de necessitat.
– Un quadrant laboral que sigui compatible amb la vida familiar i sense que hagi descompensació en els torns de treball com passa hores d’ara, havent-hi quatre o cinc efectius en torn de matí i un per la nit. Hi ha propostes fetes pels mateixos agents en les que s’assegura que mai es quedaria un agent sol de servei.
– Un cap de policia que interactuï amb els agents, col·laborant activament i no fent només estadístiques per tal de vendre números irreals als polítics i falsa sensació de més efectius a la població, allargant els recursos personals fins que no són operatius.
Per acabar, aclarir que els agents mai han demanat la realització d’hores extres i que des de més enllà de l’any 2009 no es feien més que les corresponents a la presència en judicis per citació del Jutjat, resultat de complir amb la feina pròpia d’un policia i les dels exercicis oficials de tir semestrals, aquestes últimes ja tretes des de fa un parell d’anys, ja què es realitzen sempre en horari laboral.
Amb aquest escrit, els agents volen fer entendre que no aguanten més injustícies com expedients, patrulles unipersonals quan en ocasions hi son a prefectura el Sergent, caporal i administrativa i encara demanen que l´únic agent al carrer vagi fins a Prefectura per tal de recollir una denúncia a un ciutadà, deixant a la població sense servei policial.
A la vegada demanem més transparència i respecte, oblidant la frase: “ESTO ES LO QUE HAY”.
No assenyalem culpables, el que es demana és que es posi remei a aquesta situació que no beneficia ningú. Tenim ganes de treballar de debò, però treballar bé.
Aprofitant l’avinentesa, agraïm el seu temps de lectura i esperem que sigui l’inici d’un camí a la solució del problema.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics