Blanes destina 25 mil € a cooperació i solidaritat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Divendres es va fer el lliurament de fons econòmics als projectes de cooperació i solidaritat que enguany han tingut dotació econòmica per part del consistori.

La Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social –constituïda per les ONGs locals de Blanes- és la que cada any proposa a l’Ajuntament quins projectes rebran l’atorgament d’ajuts.

Un 10% de la quantitat total (2.500 euros) s’ha destinat a l’adquisició de gairebé 5.000 litres llet per a famílies necessitades de Blanes amb fills a càrrec que estan en edat escolar. Càritas Interparroquial de Blanes i el Bon Samarità són les dues entitats que s’encarreguen de gestionar-ho.

L’Associació de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís de Blanes ha rebut 3.500 euros per a l’organització de les colònies d’estiu. Els nois i noies que habitualment viuen als campaments de refugiats de Tinduf (Algèria) passen dos mesos allotjats en domicilis de famílies del municipi.

Una altra entitat blanenca, l’Associació per al Desenvolupament de Kuwonku, ha rebut 3.500 euros per continuar un projecte de desenvolupament agrícola i ramader que s’està fent des de fa uns anys a la comunitat rural de Kuwonku, a Gàmbia.

El projecte de la Fundació Vicenç Ferrer ha comptat amb 3.900 euros per a la millora en la gestió i aprofitament dels recursos hídrics a través de la implantació de sistemes de reg eficients i sostenibles.

També s’han destinat 3.900 euros al projecte que gestiona SOARPAL (Solidaritat Arbúcies-Palacagüina, a Nicaragua).

Per la seva banda, l’Associació Iberoamericana Filipina, a través de l’Associació del Voluntariat Blanenc, ha rebut uns altres 3.900 euros pel projecte de construcció d’una escola rural.

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament gestiona dos activitats que s’han finançat amb l’aportació destinada a activitats solidàries. D’una banda una campanya d’emergència a les víctimes del conflicte armat de Síria i per l’altra la col•laboració amb l’Agenda Llatinoamericana 2013.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics