URGENT

El ple vota en contra de la nova llei de l’avortament promoguda per Gallardón

Compartiu aquesta història

La sessió plenària de divendres també va servir per demostrar el rebuig de l’Ajuntament a la reforma de la llei de l’avortament que prepara el govern central.

El text, consensuat per la majoria de formes polítiques del municipi va ser exposada per ERC, la formació de la que va partir la iniciativa. El text, llegit pel portaveu republicà Francesc Alemany, demanava que no es modifiqui la llei si inclou una involució dels drets de la dona, que es despenalitzi l’avortament voluntari i que es rebaixi l’IVA dels sistemes anticonceptius.

El PP va demanar retirar el nom del muinictre Gallardón per tal d’abstenir-se a la votació. La resta de grups van considerar que el text no s’havia de modificar. Tot i això els populars es van abstenir. Óscar Bermán afirma que calia millorar la llei socialista, però que també cal acabar de polir la llei de Gallardón.

L’alcalde de PLF, Valentí Agustí, va assegurar que la proposta de llei de Gallardón és una barbaritat que torna enrere, i que cal que els diputats populars que no hi estan d’acord es mullin per tal de no aprovar la reforma.

La moció va rebre el suport de totes les forces polítiques locals, a excepció del PP que es va acabar abstenint.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics