URGENT

PLF multarà els bancs que tinguin pisos buits a la nostra població

Compartiu aquesta història

El ple de l’Ajuntament de divendres va tractar 3 mocions diferents.

La primera criticava la nova distribució del Fons de Cooperació local, però el redactat era ja obsolet, davant dels canvis introduïts en els últims dies pel govern català, pel que es va acordar deixar-la sobre la taula.

Seguidament es va tractar la moció de la PAH, que demanava incentivar la creació de lloguers socials a partir de multar els bancs i empreses grans que tinguin pisos buits a la nostra vila.

A la sala de plens s’hi van aplegar una 30a de persones vinculades a la PAH, que van seguir tot el debat.

El PSC va donar suport a moció assegurant que l’habitatge és part fonamental de la dignitat de l’home i per això van donar suport al text i va afirmar que el govern crearà una comissió de treball per fer un seguiment dels acords de la moció.

El PP va expressar el seus dubtes per la moció i va assegurar que s’abstindria en la votació, ja que el text criticava al govern central. Els populars afirmaven que a PLF només hi havia un 1% de pisos buits d’entitats bancàries. Finalment, però, els populars van votar-hi a favor assegurant ser sensibles a la problemàtica social. Ahir al vespre, però, Oscar Bermán a la seva aparició telefònica a 13tv va assegurar que va rebre pressions per canviar el vot un cop anunciada la seva abstenció.

Esquerra va expressar alguns dubtes sobre el text. Bàsicament per la possibilitat que les sancions acabin també arribant als als pisos buits de particulars.

Emma Torres, portaveu de la PAH afirmava que amb els pisos dels bancs ja es cobriria la demanda de pisos socials i que mai s’afectaria a pisos de particulars.

Amb aquestes explicacions ERC va votar-hi a favor.

CiU també va votar-hi a favor i va esperonar a la PAH en la seva tasca social. Ho deia Joan Gallart.

La moció de la PAH la va presentar Iniciativa. De fet els ecosialistes asseguren que és criminal l’actuació dels bancs en tot l’afer dels desnonaments.

La moció es va aprovar per assentiment de totes les forces polítiques de PLF. El resultat de la votació es va rebre a crits de “si se puede” per part dels membres de la PAH assistents al ple

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics