URGENT

El sol i platja continua sent el principal motiu de visita dels turista al Maresme

Compartiu aquesta història

 

L’Enquesta de Caracterització dels Turistes a la Costa de Barcelona-Maresme que ha elaborat el Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona demostra que els turistes que van visitar la nostra comarca l’any passat ho van fer atrets pel clima i les platges.

L’enquesta s’ha fet a 920 persones que van visitar el Maresme durant la setmana santa o l’estiu de l’any passat. Van ser a més entrevistes realitzades a les poblacions de l’Alt Maresme com Calella, Pineda, Santa Susanna i Malgrat de Mar, però també a la ciutat de Mataró i a Caldes d’Estrac.

Més de la meitat dels enquestats va respondre que havia triat la comarca per la seva oferta de platges i el 43,5% pel clima. El 14,6% ho va fer per recomanació de familiars i amics i l’11% pel preu i les ofertes. Només el 6% va triar el Maresme per la seva proximitat amb Barcelona. De fet, segons l’enquesta, gairebé la meitat dels enquestats van assegurar no tenir cap intenció de visitar la capital catalana.

Segons el mateix estudi, la nota mitjana que els visitants posen a la comarca és d’un 8,2 i un 75,9% va assegurar que recomanaria la destinació als seus familiars i amics com a lloc per passar unes vacances. Els aspectes millor valorats van ser l’accessibilitat, l’oferta turística i l’ambient nocturn.

L’enquesta també posa de relleu que el 4 de cada 10 visitants viatjava en família i que el promig de pernoctacions a la comarca va ser de vuit nits, una dada lleugerament superior a la registrada l’any anterior, quan va ser de 7,3.

1 de cada 4 turistes són de nacionalitat espanyola, el que suposa un augment considerable respecte un any abans.

El principal mercat internacional és l’holandès, seguit dels anglesos, francesos i russos.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics