URGENT

Es desencalla la reforma del teatre municipal, que deixarà visibles les encavallades de fusta

Compartiu aquesta història

Aquest equipament situat al centre de la nostra vila està tancat des de fa uns anys, quan es van detectar algunes deficiències. Bàsicament els problemes de climatització van obligar a mantenir-lo tancat als mesos d’hivern, i un cop es va decidir arreglar-ho es va detectar vies d’aigua a la teulada d’uralita.

Per tot plegat es va decidir suspendre l’activitat de l’equipament fins poder arreglar aquestes deficiències. La manca de recursos, però, no han permès encarar aquesta reforma fins ara.

El primer que farà el consistori és mantenir l’encavallada de fusta que sosté l’actual coberta d’uralita. Aquesta estructura de fusta, que fins ara estava oculta per un fals sostre, s’arreglarà i es tractarà, amb la intenció que a partir d’ara quedi visible al públic assistent, ja que no es farà un nou fals sostre de guix com fins ara. Ho explica el regidor d’urbanisme de l’Ajuntament, Josep Rueda.

Això implicarà que es perdrà el sostre il•luminat amb leds que simulaven el cel estrellat i que donava llum el teatre des de l’última remodelació.

Un cop arreglades les estructures de fusta, es procedirà a substituir l’actual sostre d’uralita per un altre de “sandwich” per protegir de les inclemències i de les temperatures exteriors. Rueda assegura que un cop aprovat el pressupost, l’execució serà ràpida per que no comporta grans obres.

Paral•lelament a aquestes actuacions, caldrà fer les tasques de climatització i d’iluminació de l’equipament. Segons el regidor, aquests treballs es faran al mateix temps que la resta d’obres amb la voluntat de poder reobrir el teatre en pocs mesos.

Els treballs de substitució del sostre i manteniment de l’encavallada de fusta tenen un pressupost previst de 200 mil €, que assumirà integrament la Diputació de BCN, mentre que la climatització i il•luminació anirà a càrrec d’una altra subvenció de la Generalitat.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics