El nou centre Cívic de Malgrat tanca el seu primer any amb més de 16 mil visites

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’equipament va celebrar dilluns el seu primer aniversari.

L’objectiu del centre cívic, situat a tocar del parc del Castell, era esdevenir un centre cultural i de lleure de referència, utilitzant l’art com a pretext per a la dinamització social en aquesta banda del municipi, on hi havia carència d’equipaments públics.

De fet el centre neix gràcies a la subvenció inclosa dins el Projecte de la Llei de Barris de la Verneda i el Castell, que ha permès cofinançar la construcció entre la Generalitat i l’Ajuntament a parts iguals.

El Centre Cívic va ser una de les principals reivindicacions dels veïns d’aquesta zona en el procés participatiu que va donar formar al projecte de la Llei de Barris. Llavors es va fer palesa necessitat de crear un punt de trobada per dinamitzar la vida associativa, la participació ciutadana i la realització d’activitats en aquests barris. D’aquesta manera, i segons l’Ajuntament, l’equipament va ser pensat per donar protagonisme a la ciutadania i al teixit associatiu, adreçant-se principalment als joves i a la gent gran.

Aquest equipament inclou els serveis d’habitatge, pla de barris, serveis de la regidoria Joventut, i també programa diferents activitats, tallers, reunions o actes. En aquest primer any s’han rebut un total de 16.100 visites participant d’aquestes activitats o dels serveis que ofereix el centre.

Entre les activitats destacades hi ha les de l’estiu amb el curs de monitors, taller de dansa per a persones amb discapacitat intel•lectual o també les diferents xerrades.

A la tardor passada, es van fer 32 activitats programades, i aquests mesos d’hivern, s’han programat 47 activitats i tallers, a més, d’altres activitats, xerrades i actes.

També destaquen les 700 persones que han utilitzat els bucs d’assaig que té el centre, obert cada dia.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics