PLF prepara una cercavila per fomentar el reciclatge

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Amb la vista posada al mes de setembre, quan ha d’entrar en funcionament la recollida de la fracció orgànica a la nostra població, el consistori i el CCM ha preparat una campanya de sensibilització per fomentar el reciclatge i la correcte separació de residus.

El Consell Comarcal del Maresme fa temps que fomenta la recollida selectiva de les tres fraccions clàssiques (paper i cartró, vidre i envasos) amb la intenció d’augmentar-ne la seva qualitat tot reduint el volum de materials impropis que es dipositen als contenidors blau, verd i groc.

Les dades apunten que un 2% dels materials que es recullen en el contenidor de vidre són impropis. En el cas del paper i cartró aquest percentatge puja fins al 6% i en el dels envasos els impropis pugen fins el 30%.

La iniciativa que es prepara a PLF tindrà el format d’una cercavila ambiental, amb la que s’animarà la població a plantejar dubtes i a col•laborar activament en millorar la qualitat de la recollida selectiva d’aquestes tres fraccions.

La cercavila, de caràcter lúdic, festiu i educatiu, es portarà als 12 municipis en els quals el CCM gestiona el servei de recollida selectiva, entre ells PLF.

Es tracta d’un espectacle de teatre al carrer acompanyat de música de percussió que, en format cercavila, recorrerà els principals eixos viaris de PLF el proper dia 22 de febrer.

L’espectacle, anomenat batuambient convida a la població a sumar-se a la cercavila del bon reciclatge i acostar-se a la carpa on els educadors ambientals solvataran els seus dubtes sobre els materials o objectes que es poden dipositar a cada contenidor.

La campanya, que va començar a Pineda el 21 de desembre de 2013, i s’anirà fent als diferents municipis implicats. Al nostre municipi arribarà el 22 febrer.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics