Es manté el nombre de palafollencs que viuen a l’estranger

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Segons les dades ofertes per l’Institut Nacional d’Estadística, a primers de gener d’aquest 2014, hi havia un total de 76 emigrants palafollencs vivint a l’estranger. Aquesta dada suposa un 0.8% de la població total de la nostra vila. Aquestes dades recullen el nombre de palafollencs amb dret a vot que viuen actualment fora del país.

Aquesta xifra demostra que els emigrants locals s’han mantingut estables en els últims mesos mantenint-se, des de mitjans del 2012, entre els 75 i 80.

Aquestes 76 persones registrades al gener de 2014 suposen el doble que a l’inici de la crisi. A principis del 2007 hi havia censats 41 palafollencs vivint a l’estranger. De tota manera el creixement més gran es va produir entre els anys 2010 i mitjans del 2012. En aquests 2 anys i mig es va passar dels 45 emigrants als 76, amb els que s’ha estancat el moviment migratori.

Aquestes dades es buiden de les estadístiques del cens electoral dels espanyols residents a l’estranger que reuneixin els requisits per ser elector. Estar en aquest cens permet exercir el dret a vot en les diferents eleccions.

Els espanyols que resideixen a l’estranger han d’estar inscrits al registre de Matrícula d’Espanyols del Consultat General que correspongui. Aquest tràmit és obligatori per a tots els residents a l’estranger, però no tots el fan, pel que les dades oficials solen estar lluny de les reals.

Segons les mateixes dades, actualment hi ha 285 malgratencs vivint a l’estranger. Pel que fa a Tordera, el nombre ha anat augmentant fins els 117 torderencs, una 40a més que fa 4 anys.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics