URGENT

CiU espera que l’aplicació del ROM calmi la situació política de PLF

Compartiu aquesta història

El portaveu dels nacionalistes a la nostra vila, Joan Gallard confia que la crispació política que es viu a PLF es pugui pacificar arran de la propera reunió prevista per divendres entre totes les formacions polítiques de la nostra localitat. Allà es vol donar un impuls al ROM, el reglament que limitarà el nombre i el temps de les intervencions en els plenaris municipals. Això, segons Gallart podria ajudar a no viure situacions com les de l’últim ple que va acabar amb batusa. A més, Gallart espera que el ROM permeti agilitzar els plens i limitar les intervencions de la resta de l’oposició, ja que denuncia que quan li toca parlar als nacionalistes la gent ja està “fastiguejada”.

Entorn a la crispació, Gallart creu que el pacte de govern entre PSC i Iniciativa va ser el punt d’inici de la degradació de les relacions entre els partits al municipi. Diu Gallart que els ecosocialistes van pactar amb el PSC quan semblava que eren més partidaris de fer un gran pacte per desbancar els socialistes de l’alcaldia. Un front comú que Gallart creia que no funcionaria, perque considera que la gent de PLF vol a l’actual alcalde.

Sobre el conflicte a la policia local, Gallart ho va situar en un problema laboral i va destacar que en aquest any de canvi de filosofia, la ciutadania ha notat més presència d’agents al carrer.

El nacionalista va criticar al govern per no incloure cap de les seves propostes en l’últim pressupost municipal i demana que es centrin els esforços en arreglar el poble i no en les obres faraòniques. En aquest sentit ha criticat l’obra de la passera quan el teatre encara està empantanegats i demana que es millori l’asfaltatge dels carrers de la nostra vila.

Segons Gallart, el govern local no els ha demanat que intercedeixin per PLF davant les administracions com la Generalitat, CCM o la Diputació, on governen els nacionalistes.

CiU dóna suport a l’ajuntament en la seva postura de no treballar amb els bancs que executin desnonaments a PLF.

Gallard no va voler explicar si es presentarà a les properes eleccions municipals de l’any que ve, però va assegurar no estar cansat.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics