URGENT

Malgrat recupera el camí de les Mines de Can Palomeres

Compartiu aquesta història

 

El vial no arriba als 2 quilòmetres de llarg i té una amplada, que oscil•la entre els 2 i 4 metres. El camí comença a peu de la carretera N-II, al barri de Can Palomeres nord, i arriba fins al Camí de Montagut.

El camí estava colgat de bardisses i abandonat, però l’Ajuntament ha començat els treballs per desbrossar i adequar uns 400 metres del traçat de l’antic camí, que estava en desús. La previsió és que els treballs acabin aquesta mateixa setmana, amb la intenció de poder fer una plantada d’arbres en aquest camí el proper 9 de març.

Aquesta plantada es portarà a terme conjuntament amb l’Agrupament Escolta i Guia Sant Nicolau i el Grup Excursionista Malgratenc.

Aquest camí és un dels dos accessos històrics de Malgrat a la collada de Montagut, on s’enllaça el camí ral de Sant Miquel de Vallmanya i amb el camí ral de Palafolls a Sant Pere de Riu. Aquest camí era històricament el més important i concorregut de la serra.

En aquest sentit, el consistori considera fonamental “la recuperació d’aquest camí perquè les persones puguin gaudir d’aquest espai natural recuperat i reobert al públic.

El consistori a més ha fet una crida a participar a la plantada del dia 9 de març per tal que tothom pugui conèixer aquest paratge local i promocionar-ne el seu ús.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics