URGENT

Els partits locals acorden intentar rebaixar i reconduir la tensió

Compartiu aquesta història

Divendres passat es va fer a l’Ajuntament la reunió prevista entre tots els partits polítics de la nostra vila per tal d’intentar buscar una solució a la tensió política que es viu al municipi.

A la reunió hi van assistir 9 dels 13 regidors del consistori, destacant l’absència del regidor portaveu d’Iniciativa, Juan Andrés Osorio i de la número 2 del PP, Francina Colonqués tots dos per motius de salut

Tot i que la convocatòria de la reunió era per reactivar el ROM, el reglament que regula el funcionament dels plens, la reunió també va girar entorn a la voluntat de totes les forces locals de rebaixar la tensió viscuda a la nostra vila en les últimes setmanes que van propiciar els incidents de l’últim plenari.

Pel socialista Josep Rueda la bona entesa entre les formacions va ajudar a fer un pacte tàcit sobre un millor comportament als plens i a les xarxes socials.

El líder del PP, Óscar Bermán,treu ferro a la tensió viscuda en les últimes setmanes i explica que la reunió, que va ser molt curta, va servir per tractar el tema del ROM, i de retruc la tensió política.

Per a Francesc Alemany, d’ERC, la reunió va ser positiva per parlar i dir-se les coses per intentar reconduir la situació actual.

Els dos regidors republicans van insistir en la necessitat de fer plens cada mes per tal de no allargar tant les sessions plenàries.

CiU creu que no es tracta de buscar culpables, sinó de trobar solucions i considera que la reunió de divendres hi pot contribuir. Diu Joan Gallart que es farà una segona reunió aviat.

Per la seva banda Juan Andrés Osorio no va assistir a la reunió, segons afirma per preinscripció mèdica. Tot i això valora com a positiva la intenció de la reunió i afirma que la solució no és fer plens mensuals com proposen els republicans.

La reunió, presidida per l’alcalde de PLF, es va fer divendres al vespre a la sala de plens de l’Ajuntament i a banda de les absències esmentades per part d’Iniciativa i PP, també van faltar 2 regidors del PSC.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics