URGENT

PLF encarrega un estudi de mobilitat

Compartiu aquesta història

 

La nostra localitat ha demanat que es faci un estudi sobre la circulació al nostre municipi amb la intenció de millorar la mobilitat. L’estudi vol saber si cal introduir canvis en els sentits de circulació dels carrers, com és el cas del carrer Montseny, que recentment ha canviat de sentit. L’estudi també ha de donar solució al carrer Major. En el seu moment es va decidir tancar aquesta via al transit els dissabtes a la tarda, amb la vista posada a tancar-lo definitivament. L’experiència, però s’ha deixat d’aplicar a l’espera que l’estudi ajudi a prendre una decisió definitiva, com afirma la regidora de governació, Antònia Petit.

Entorn a la mobilitat, Petit ha explicat que la zona d’aparcament restringit per a veïns al barri de St Lluís est+à en fase d’estudi amb la intenció que es posi en pràctica aquest estiu. Es repartirà un distintiu als vehicles que poden estacionar-hi, i no descarta que només ho puguin fer els residents d’aquesta zona.

Petit va ser la convidada divendres de l’Assumpte Interns, en el que va repassar alguns dels temes pendents de la seva regidories. En aquest sentit va parlar de la polèmica a la Policia Local. Segons Petit hi ha uns agents descontents amb els canvis introduïts des de fa un any, però recorda que la responsabilitat del servei és del govern municipal i que s’han d’acceptar els canvis.

Entorn a les crítiques del quadrant dels agents, Petit explica que la feina de policia comporta treballar per torns i que en cap cas hi ha torns amb 1 únic agent, com denuncien els policies més crítics. Diu que si es dóna el cas, és per les baixes dels agents que poden deixar el servei només amb 1 únic policia.

Tot i això, la regidora considera que ni el conflicte ni els possibles torns d’1 agent afecten a la seguretat de la nostra localitat.

El canvi de model de la policia es va iniciar ara fa un any, amb l’arribada del nou cap. Petit ha valorat com positiu aquest primer any i aposta per la continuïtat del nou comandament. En aquests mesos, segons la regidora, s’ha millorat el servei tant en recursos materials com humans.

Arran de la llei de reforma de l’administració local, Petit va explicar que s’ha complicat la realització del casal d’estiu municipal, tot i que assegura que no perilla. Es tracta de la mateixa llei que complica la continuïtat de la llar d’infants o de l’escola d’adults entre d’altres serveis municipals.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics