Nylstar acomiada a una 15a de treballadors

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

La direcció de l’antiga SAFA va comunicar a finals de la setmana passada l’acomiadament de 15 treballadors de la seva plantilla al•legant un descens de la producció, segons afirmen, per la menor recepció de comandes.

Aquests acomiadaments arriben després que l’empresa va aplicar entre desembre i gener un ERE temporal pel 75% de la plantilla.

La direcció va entregar en mà als 15 treballadors afectats una carta en la que afirmen que l’acomiadament és objectiu per causes productives. Unes causes que es detallen en les cartes entregades als treballadors. S’apunta a una contracció del crèdit a la Xina, una caiguda del preu del cotó i a la capacitat productiva de poliamida. Per tot plegat, l’empresa al.lega una caiguda de les comandes pel que es veu amb la necessitat de reduir la producció i de plantilla, que a principis d’any era de 257 treballadors.

L’empresa proposa 20 dies per any treballat, que és el mínim establert en l’última reforma laboral.

 

Avui els treballadors acomiadats buscaran l’assessorament dels advocats dels sindicats , i també es reunirà el comité d’empresa. Demà dimarts està previst que es facin dues assamblees informatives una al matí i una altra a la tarda, per a cada torn de treballadors.

La decisió de l’empresa arribava mig any després que la direcció de la companyia comuniqués que esperava mantenir com a mínim una taxa del 20% de creixement anual durant els pròxims 5 anys.

Amb un volum de negoci de 60 milions d’euros l’any 2012, Nylstar de Blanes exporta el 90% de la seva producció de fil de Niló a l’estranger.

Blanes al dia

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics