URGENT

Ja no es pot fer foc prop de terrenys forestals

Compartiu aquesta història

Des de dissabte està en vigor aquesta prohibició, que s’allarga fins a mitjans del mes d’octubre té com a objectiu prevenir els incendis forestals davant la imminent campanya estival. El Decret de prohibició regula que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d’arbres, així com en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat.

Especialment, queda prohibit cremar restes de poda, d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, així com marges pròxims a zones forestals sense una autorització expressa del Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat.

Tampoc no es poden fer focs recreatius, com ara barbacoes o calçotades, a no ser que s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires.

També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l’inici d’un foc; llançar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

Les persones que necessitin fer qualsevol foc, hauran de rebre el permís dels Agents Rurals, però tot i així, amb permís inclòs, les autoritats poden revocar l’autorització, a través d’SMS en el cas de condicions meteorològiques adverses, com ara fortes ventades.

Aquesta prohibició, que es repeteix cada any, vol evitar al màxim el risc d’incendi forestal ara que les temperatures pugen.

En aquest sentit ahir es va declarar el primer gran incendi de l’any a Vall-llobrega, al Baix Empordà, on ja s’han cremat 500 hectàrees de bosc

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics