URGENT

90 mil usuaris es beneficien dels descomptes a l’Autopista del Maresme

Compartiu aquesta història

 

Des del passat 1 de gener, quan van entrar en vigor les noves tarifes reduïdes a la C-32, uns 90 mil usuaris ja se n’han beneficiat, segons dades de la Generalitat.

Aquestes noves tarifes estan incloses dins la nova fase del Pla d’homogeneïtzació tarifària impulsat pel Departament de Territori i Sostenibilitat.

Aquests descomptes s’apliquen a tota la C32, tan al Maresme com al Garraf, on hi ha 30 mil beneficiaris de la nova tarificació.

Amb la crisi el nombre d’usuaris de les autopistes ha caigut de forma clara i són molts els conductors que decideixen fer els seus viatges en vies gratuïtes. Per aconseguir incentivar l’ús de les autopistes la Generalitat i les concessionàries han pactat aquests descomptes.

Per aconseguir aquests descomptes, però, cal disposar d’un VIA-T, el sistema de pagament ràpid, que ajuda, entre d’altres a estalviar despeses a les concessionàries.

Fins al moment, la concessionària Abertis ha distribuït prop de 7.000 dispositius VIA-T, dels 40 mil que tenia previstos, dins la campanya amb la Generalitat per la qual la quota d’alta d’aquest aparell és gratuïta per als usuaris habituals independentment del lloc de residència.

Les noves bonificacions oscil•len entre el 10% i el 30% en els peatges i, una vegada implantat el sistema de pagament segons recorregut, podran arribar fins el 80%. Aquest sistema podria estar enllestit aquest any, i es pagaria per quilòmetre recorregut dins l’autopista

A banda d’aquests descomptes, també estan vigents les bonificacions per recurrència, alta ocupació o vehicle ecològic. Uns descomptes aprovats al 2012.

Segons la Generalitat, el pla d’homogeneïtzació a les vies de peatge pretén equiparar territorialment el preu per quilòmetre.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics