URGENT

Campoy demana més competències pels ajuntaments i la desaparició de la Diputació i dels consells comarcals

Compartiu aquesta història

 

L’alcaldessa de Malgrat, la socialista Conxita Campoy, no es resigna davant l’ARSAL, la llei de reforma de l’administració local impulsada pel govern de Rajoy i que pretén controlar i limitar l’acció dels ajuntaments espanyols.

La llei preveu que les administracions superiors absorbeixin alguns serveis que actualment es presten a nivell local, amb la voluntat de reduir i controlar la despesa. Davant d’aquest possible buidatge en favor d’administracions intermèdies, com ara els Consells Comarcals o la Diputació, el món local ja ha expressat el seu malestar.

Campoy va més enllà i reclama que la reforma sigui a l’inversa i que es buidi de competències i recursos als consells comarcals o les diputacions en benefici dels Ajuntaments. Diu l’alcaldessa que són les administracions que més coneixen als ciutadans i que per gestionar temes supramunicipals es poden crear mancomunitats, que són més barates que les administracions intermèdies.

L’Alcaldessa de Malgrat, que en el seu dia va tenir responsabilitats al Consell Comarcal del Maresme, considera que no hi ha valor polític per suprimir aquestes administracions perquè hi ha molts interessos i persones “enxufades”. Denuncia manca de confiança amb els ajuntaments, també de la Generalitat. Per altra banda, també demana responsabilitats als consistoris.

Campoy a més recorda que estan esperant una llei de reforma local que està elaborant la Generalitat i que podria contradir a la llei estatal. Per tot plegat demana que les administracions s’asseguin a negociar i a realment racionalitzar la despesa pública a les administracions.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics