L’IES de la Font del Ferro aconsegueix el distintiu d’Escola Verda

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El centre de secundària de PLF ha passat a formar part del grup d’escoles i instituts que tenen aquest distintiu que marca els centres que fan un esforç exemplificador del desenvolupament sostenible.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va presidir dissabte l’acte de celebració dels 15 anys del Programa Escoles Verdes. Un acte celebrat al Teatre Nacional de Catalunya amb prop d’un miler de persones de la comunitat educativa.

Durant la celebració, es van lliurar els distintius d’Escola Verda a 42 centres que l’han aconseguit aquest any, entre els quals l’Institut de la Font del Ferro de PLF.

Per aconseguir el distintiu, el centre palafollenc elaborat el seu Pla de cohesió ambiental, que ha estat aprovat per la Generalitat. El procés per aconseguir aquest distintiu va començar fa uns anys, i els mestres han hagut de seguir una formació específica, com explica Mercedes Saludes, responsable del Comitè Ambiental de l’IES de la Font del Ferro.

Ara l’institut de PLF ha aconseguit el certificat de la Generalitat i una placa per col•locar al centre. Ara el centre haurà d’incorporar al currículum diferents activitats dirigides a conscienciar i sensibilitzar sobre temes medioambientals. Tant és així que Salude explica que s’han incorporat l’educació en valors amb activitats vàries com visites a la gossera o un hort a l’institut.

El distintiu d’escola verda té una validesa de tres anys i per renovar-lo cal presentar el Programa d’Acció ja realitzat amb les actuacions valorades i un nou Programa d’Acció a desenvolupar al llarg dels tres cursos escolars següents.

Amb aquestes noves adhesions, el Programa d’Escoles Verdes a Catalunya compta ja amb 623 centres educatius a tot Catalunya, 40 al Maresme.

El programa Escoles Verdes va néixer per donar suport a tots els centres educatius que volien innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives per afrontar, des de l’educació, els valors de la sostenibilitat.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics