Estafa 255 mil € pagant amb sobres buits a través dels caixers

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Els Mossos d’Esquadra han detingut un jove de 24 anys i veí de Lloret acusat d’estafar 255.000 euros pagant les compres a través de transferències en caixers amb sobres buits durant els anys 2013 i 2014. L’individu havia comprat joies, mobles i gran quantitat de begudes alcohòliques que després revenia.

El modus operandi de l’estafador era sempre el mateix. Realitzava diverses compres, ja sigui de manera directa o per Internet, i les pagava fent un ingrés a compte des d’un caixer automàtic. Un ingrés que feia amb un sobre on realment no hi havia els diners.

Segons els Mossos, fins que les entitats bancàries no comprovaven la quantitat de diners que hi havia a l’interior dels sobres, als comptes corrents on s’havia fet el suposat ingrés hi apareixien els diners com que havien rebut la transferència correctament, moment en què li lliuraven la compra.

Quan l’entitat comprovava que no hi havia els diners als sobres, descomptava la quantitat del compte corrent del venedor o víctima, cosa que passava el següent dia feiner des que es realitzava l’ingrés dels sobres.

En concret, les víctimes més habituals han estat diferents propietaris de comerços o empreses, ja que estan habituades a realitzar aquests pagaments mitjançant transferències o ingressos bancaris i on els productes adquirits solen ser de més quantitat i valor que no pas entre els particulars.

Els Mossos relaten que el detingut mostrava molta seguretat i un gran poder de convicció quan es presentava davant els venedors aconseguint convèncer-los de forma ràpida amb l’objectiu que aquests acceptessin aquesta estranya forma de pagament.

Els Mossos d’Esquadra li han imputat fins a 36 estafes d’aquestes característiques, 26 durant el 2013 i 8 més durant aquest any per un import total que ascendeix als 255.000 euros.

El noi, que està en llibertat amb càrrecs, acumula 44 detencions, totes per estafes similars.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics