Distingeixen els webs de Calella i Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els portals de 48 ajuntaments catalans han rebut aquest dimarts distincions a la qualitat i la transparència a través del Segell Infoparticipa, un distintiu creat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB. El distintiu es basa en els resultats aconseguits després d’avaluar els webs a partir de 41 criteris. Per aquesta entitat són necessàries en un web municipal informacions sobre qui són els representants polítics, com es gestionen els recursos col•lectius, com s’informa d’aquesta gestió i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.

 

El mapa resultant d’aquest anàlisi dels webs municipals catalans es va actualitzant i entre la primera versió i l’última, del maig del 2013, s’ha constatat una millora en la informació oferta en els portals.

 

A Catalunya, els resultats de la primera avaluació dels webs dels 947 ajuntaments que va realitzar el laboratori van posar de manifest que la informació d’aquestes pàgines era molt insuficient i deficient. Amb la segona onada d’avaluacions, l’entitat ha impulsat la concessió del Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local com un al•licient per tal que els webs municipals es vagin actualitzant i posant al dia en matèria de transparència i informació.

En l’edició d’aquest any, s’ha guardonat als ajuntaments catalans que han aconseguit un 100% d’indicadors positius en l’anàlisi dels seus webs i s’ha fet mencions als consistoris que s’hi ha acostat. En aquest sentit s’ha premiat als webs municipals de Calella i Blanes en aquests guardons d’Infoparticipa.

En aquest anàlisi, el web de PLF ha aconseguit un 41.5% d’indicadors positius. Tot i això, l’estudi correspon al web antic de l’Ajuntament, ja que al mes de juny de l’any passat es va estrenar el nou portal que incorpora alguns dels requisits que mancaven quan es va fer l’anàlisi del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics