URGENT

Cau un 15% la compravenda d’habitatges a PLF

Compartiu aquesta història

 

Segons les dades facilitades pel Ministeri d’habitatge relatives a l’any 2013, a la nostra localitat es van fer un total 46 compravendes d’immobles, el que suposa una davallada del 15% respecte un any abans, quan es van fer un total de 54 transaccions.

3 de cada 10 habitatges comprats a PLF ho van ser en l’últim trimestre de l’any, que usualment és el que més moviment immobiliari acumula.

La caiguda anual del 15% és superior a la mitjana de la província de Barcelona, on l’any passat es van fer un 10% menys de transaccions, un total de 27500.

Des del 2010 el nombre de compravendes a PLF ha anat caient. Aquell any es van finalitzar els pisos de promoció pública pel que el nombre de transaccions va augmentar considerablament.

En els últims 3 anys s’han fet a PLF un total de 171 transaccions el que suposa una mitjana d’unes 5 compres al mes.

A Malgrat les transaccions cauen un 21% en l’últim any amb un total de 96 transaccions, el doble que a PLF. Un any abans s’havien fet una 30a de transaccions més.

A Blanes la caiguda és moderada i suposa un 8% entre el 2012 i el 2013. L’any passat es van fer 300 operacions immobiliàries, 25 menys que l’any anterior.

A Lloret la caiguda és del 19% amb prop de 400 transaccions l’any passat.

Cas a part és Tordera, on el 2012 es van fer 223 compravendes i que lluny de decaure aquesta xifra, que multiplica per 4 les de PLF, l’any passat va augmentar fins les 231, el que suposa un augment del 3.5%.

Tordera lidera el mercat immobiliari de la nostra zona, no en va, és un dels pobles amb un parc d’habitatge buit més gran no només de l’Alt Maresme sinó de tot Catalunya. La PAH situa el nombre en més de 2100 pisos buits en aquesta localitat.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics