Blanes no vol pagar el cànon per la dessaladora perque quasi no es fa servir

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Una injustícia i un greuge comparatiu respecte a la resta de catalans. Així veu el ple de Blanes, per unanimitat, la quota territorialitzada establida per l’Agència Catalana de l’Aigua pels municipis que depenen d’Aigües Ter Llobregat (ATLL) i paguen per tenir la dessaladora de la Tordera. Aquests municipis, entre ells PLF, paguen un cànon per l’aigua dessalada, tot i que la dessaladora que, com ahir va quedar palès, no s’ha utilitzat gairebé mai.

Tots els grups de Blanes van donar suport a la moció presentada per ICV-EUiA en la que es recorda que tot i que la dessaladora ha reduït dràsticament el seu funcionament els municipis han hagut de continuar pagant un canon establert per l’ACA.

De fet, arran de la crisi, la dessaladora ha restringit el seu funcionament als mesos d’estiu, coincidint amb l’augment de la demanda que genera l’arribada del turisme a l’area a la que dóna servei els aqüífers de la Tordera. Tot i que només funciona 5 mesos a l’any, els municipis paguen per tot l’any, el que suposa “un greuge comparatiu pels alts preus públics”.

 

Per això, el ple va “rebutjar la quota territorialitzada de l’ACA” i demana “acordar accions conjuntes de rebuig i pressió per tal que sigui retirada i es retorni l’import als municipis en el percentatge en què la dessaladora no ha funcionat en els darrers dos anys”.

En aquest sentit, entre els acords de la moció, hi ha també traslladar aquesta protesta a la Generalitat i els Ajuntaments veïns afectats per aquesta quota, com és el cas de PLF per tal de fer pinya contra aquest pagament.

A banda d’aquesta part més local, la moció també defensava la gestió de l’aigua com a bé públic i universal i insta la Generalitat que eviti “una externalització dels serveis que fins ara ha ofert l’empresa pública Aigües del Ter Llobregat i en recuperi el control públic”.

La moció va rebre elogis de tots els grups.

Sobre la quota de la dessaladora ja va protestar en el seu dia l’alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics